„Hyundai Motor“ pristato koncepcinį elektromobilį „Prophecy“

Hyundai elektromobilis konceptas

  • Naujasis koncepcinis elektromobilis dizaino filosofiją „Sensuous Sportiness“ perkelia į naują lygmenį
  • Koncepcinis elektromobilis išplečia „Hyundai“ optimistinio futurizmo koncepciją, perteikdamas emocinį žmogaus ir automobilio ryšį

   Šiandien „Hyundai Motor Company“ pristatė savo koncepcinį elektromobilį „Prophecy”, pasirinkusi savo naujojo prekės ženklo vizijos (Pažanga žmonijai) įkvėptą temą „Tikra pažanga tvyro ore“.

Vaizdinė koncepcija aiškiai perteikia „Hyundai“ naujausią dizaino filosofiją „Sensuous Sportiness“ ir žengia dar toliau nei pernai pristatytas koncepcinis elektromobilis „45“, kuris įkūnijo laikmečio dvasią, o sudėtingas dizainas jame buvo pakeistas aiškiomis linijomis ir minimalistinėmis struktūromis.

„Prophecy“ seka šiuo pavyzdžiu ir pasižymi nepakartojamu tobulų proporcijų siluetu, kurį sukurti įkvėpė aerodinamiškas dizainas. Derindami praplėstą važiuoklę ir rumpesnį kėbulo išsikišimą už ratų, „Hyundai“ dizaineriai pasiekė tobulą automobilio formą: naująją elektromobilio architektūrą apibrėžia tolygūs paviršiai ir aiškios formos kartu su estetine harmonija ir funkcionalumu.

„Sukūrėme dar vieną ikoną, nustatančią naują elektromobilių segmento standartą ir dar labiau išplečiančią „Hyundai“ dizaino viziją“, – teigia SangYup Lee, „Hyundai“ pasaulinio dizaino centro vadovas. „Dalis šios plėtros yra tai, ką vadiname optimistiniu futurizmu – dizaino koncepcija, kurią įkūnija „Prophecy“. Laikydamiesi optimistinio futurizmo koncepcijos, siekiame sustiprinti emocinį žmogaus ryšį su automobiliu.“ 

„Sensuous Sportiness“ visu gražumu atsiskleidžia „Prophecy“ išorėje

„Hyundai“ dizaino filosofijos „Sensuous Sportiness“ pritaikymas akivaizdus aptakiuose šonuose, kurie primena nugludintą akmenį. Aiški ir paprasta aptaki „One Curve“ forma tęsiasi nuo priekio iki galo ir tėra minimaliai pertraukiama. Tai pabrėžia, kad šis dizainas nepavaldus laikui. Dinamiška ir elegantiška automobilio galo linija, kurią sukuria galinio ketvirtadalio kėbulo detalės, iš pažiūros stumia visą kėbulą pirmyn net tada, kai automobilis nejuda.

Be to, šis dizainas pasižymi nepriekaištinga aerodinamika, kuri tiesiog būtina elektromobiliams. Automobilio ratuose integruota propelerio forma ne vien patvirtina šią ypatybę, bet ir sukuria oro srautą, įtraukiantį orą vidun ir išleidžiantį pro kėbulo šonus, tarsi vanduo tekėtų per akmenį. Šį efektą sustiprina integruotas galinis aptakas, kuris sukuria prispaudžiamąją jėgą ir suteikia automobiliui stabilumo važiuojant dideliu greičiu.

Per skaidrią akrilo medžiagą aiškiai matyti viduje esantys funkciniai komponentai. Ši dizaino ypatybė integruota aptake, priekiniuose žibintuose bei kameros stebėjimo sistemoje (CMS) ir yra skirta atskleisti funkcionalų komponentų grožį.

Taškiniai žibintai, pirmą kartą matyti elektromobilio modelyje „45“, dabar dar labiau patobulinti. Ši pažangi apšvietimo technologija, pritaikyta priekiniuose žibintuose, galiniuose žibintuose ir aptake, skatina daryti prielaidą, kad automobilio akumuliatoriai geba sukaupti didelį energijos kiekį. Taškiniai žibintai nuo šiol taps būsimų „Hyundai“ modelių firminiu dizaino elementu.

„Prophecy“ yra tikras elektromobilis ne vien iš viršaus, bet ir žiūrint iš apačios. Plati oro paėmimo anga, esanti po buferiu, įtraukia šviežią orą ir efektyviai vėsina akumuliatorius, todėl šis elektromobilis yra dar ekologiškesnis.

Hyundai new 2020Hyundai new 2020

„Prophecy“ viduje realizuoti elektromobilio pranašumai

„Prophecy“ vidus pabrėžia erdvaus elektromobilio salono pranašumus. Vietoj įprasto interjero šio automobilio viduje laukia erdvi patobulinta ir komfortiška erdvė.

Be to, „Prophecy“ įdiegta autonominio vairavimo technologija. Vietoj vairo įtaisytos vairalazdės suteikia visiškai naują, bet užtikrintai pažįstamą ir intuityvią vairavimo patirtį. Valdydami dvi kairėn ir dešinėn sukančias vairalazdes, iš kurių viena sumontuota centriniame skydelyje, o kita – durų apdailoje, vairuotojai gali valdyti automobilį įsitaisę patogioje padėtyje. Taip pat, vairuotojai gali pasiekti įvairias funkcijas, pasirenkamas vairalazdėse integruotais mygtukais. Galiausiai, ši žmogaus ir mašinos sąsaja didina keleivių saugumą.

Dizaino pokyčiai, kuriuos leido pasiekti vairalazdžių naudojimas, keleiviams suteikia daugiau regėjimo laisvės. „Relax“ režimu keleiviams faktiškai niekas neužstoja vaizdo. Patogiai atsilošę keleiviai šioje padėtyje mato vien horizontalų ekraną, besidriekiantį nuo vieno statramsčio iki kito, ir sparno formos prietaisų skydelį. Šiame režime prietaisų skydelis pasisuka, viduje palikdamas daugiau erdvės, o keleiviai iš patogios padėties gali mėgautis ekrane rodomu turiniu.

Su „Prophecy“ „Hyundai“ sukūrė tokį automobilio vidų, kuriame ekologiškas dizainas ir pasirinktos medžiagos drauge demonstruoja bendrovės ateities elektromobilių viziją. Įdiegus technologiją „Clean Air“, oras cirkuliuoja per išorines oro paėmimo angas, esančias durų apačioje, todėl į automobilio vidų nuolat tiekiamas išvalytas oras. Be to, išvalytas oras išleidžiamas atgal į aplinką.

Sukurti švaraus oro tekėjimą per automobilio viduje esantį vilnonį veltinio kilimą įkvėpė vandens tekėjimas gamtoje. Automobilio vidaus spalvos ir medžiagos, taip pat neryškus aplinkos apšvietimas, švelniai raminančios moduliuotos spalvos keleivius skatina skirti laiko poilsiui ir atsipalaidavimui.

Pavadinimas „Prophecy“ (liet. „Pranašystė“) atspindi koncepcijos tikslą, kadangi reiškia šviesią ateitį, laukiančią ir „Hyundai“ dizaino, ir būsimų elektromobilių pirkėjų, kuriems bus siūlomi pažangūs mobilumo sprendimai.

Hyundai  new 2020 Hyundai new 2020Hyundai 2020 new

Hyundai new 2020