„Hyundai i40“ suteiktas aukščiausias „Euro NCAP“ įvertinimas – penkios žvaigždutės

  • Jau penktas iš eilės Hyundai modelis gauna aukščiausią saugumo įvertinimą
  • i40 – vienas geriausiai įvertintų savo klasės automobilių: 92% pagal bandymą su suaugusiais žmonėmis ir 86% pagal bandymą su vaikais
  • Hyundai saugos sistemos viršija 2011 m. Euro NCAP reikalavimus
 

Nepriklausoma transporto priemonių įvertinimo organizacija „Euro NCAP“ naujutėlaičiam „Hyundai i40“ suteikė aukščiausią įvertinimą – penkias žvaigždutes. Griežtų tyrimų rezultatais įrodyta, kad „i40“ yra vienas saugiausių D segmento automobilių.

 

Po mažojo „i20“, kompaktiškojo miniveno „ix20“, „i30“ hečbeko ir kompaktiškojo padidinto pravažumo automobilio „ix35“, „i40“ yra penktas iš eilės „Hyundai“ modelis, kuriam pagal griežtą įvertinimo programą suteiktas aukščiausias – penkių žvaigždučių – „Euro NCAP“ įvertinimas.

 

D segmento „i40“ gavo 92% „suaugusių keleivių“ kategorijoje, surinkęs didžiausią galimą taškų skaičių kliūties iš šono bandymo metu. Be to, jo sėdynių galvos atramos susilaukė pagyrimų už gerą apsaugą nuo kaklo sužalojimų susidūrimo iš galo atveju.

 

„Vaikų keleivių“ kategorijoje „i40“ surinko įspūdingus 86% taškų, gerai pasirodęs „18 mėnesių amžiaus“ ir „3 metų amžiaus“ kategorijose. „Pėsčiųjų“ kategorijoje „i40“ įvertintas 43%, jo priekiniam buferiui surinkus didžiausią galimą taškų skaičių už gerą pėsčiųjų kojų apsaugą.

 

Elektroninė stabilumo kontrolės programa, pagalbinė greičio apribojimo sistema ir priminimo užsisegti saugos diržus sistema taip pat prisidėjo prie bendro 86% įvertinimo „pagalbinių saugos priemonių“ kategorijoje. Pasyvioji ir aktyvioji „i40“ saugumo sistemos netgi viršijo 2011 m. „Euro NCAP“ reikalavimus.

 

„Hyundai Motor Europe“ vyresnysis viceprezidentas ir vyriausiasis vykdantysis pareigūnas Allan Rushforth pakomentavo taip: „Šis „i40“ įvertinimas penkiomis žvaigždutėmis dar kartą įrodo mūsų pasiryžimą užtikrinti „Hyundai“ klientams didžiausią saugumą. Tai dar viena priežastis privatiems ir norintiems suformuoti D segmento automobilių parką pirkėjams apsvarstyti galimybę įsigyti „i40“ – saugų, kokybišką, veiksmingą ir turtingą specifikacijų bei įspūdingo priedų sąrašo automobilį. Dėl mūsų siūlomo „Five Year Triple Care“ kliento draudimo paketo „i40“ ignoruoti tampa dar sunkiau“.

 

Plačiu „Hyundai“ „Five Year Triple Care“ draudimo paketu Europos klientams užtikrinama visiška laisvė nuo rūpesčių, kadangi jis apima neribotą penkerių metų garantiją, penkerius metus teikiamą pagalbą kelyje ir penkerius metus vykdomas automobilio būklės patikras.

 

Naujasis „Hyundai i40“ Lietuvos rinkose pasirodys rugsėjo viduryje.