Sukurtas būti charizmatišku: naujasis „Hyundai i30 Fastback”

Po „Hyundai i30” pristatymo 2016 ir „i30 Wagon” 2017 metų pradžioje kompanija „Hyundai Motor“ pristatė visiškai naują „i30 Fastback”. Tai yra šviežiausia naujiena visoje i30 gamoje. Modelis rinkoje pasirodys kitų metų pradžioje. Naujosios kėbulo linijos atspindi „Hyundai“ dizaino kalbą ir pasižymį išbaigtumu bei elegancija.

„i30 Fastback” pasižymi ryškia stovėsena ir sportiškomis, ištęstomis linijomis. Dėka sumažinto priekinių grotelių aukščio automobilis atrodo platesnis ir išraiškingesnis. Žemai sumontuota horizontali oro įsiurbimo anga suteikia „i30 Fastback” charizmatišką išvaizdą iš priekio. Stipriai išreikšti automobilio kampai ir priekinis oro aptakas kuria raumeningą bei savim pasitikinčią išvaizdą. LED dienos ir pagrindiniai žibintai paryškinti tamsia linija ir sustiprina „i30 Fastback” įspūdį iš priekio.

 

„i30 Fastback” atėjo pakeisti žaidimo taisyklių. Mes esame pirmieji, kurie pradėjo serijinę penkiadurio kupė gamybą. Kai kūrėme „i30 Fastback” modelį, žaidėme su i30 šeimos automobilių proporcijomis, sumažinome laiptuotas groteles ir stogo liniją. Elegantišką siluetą paryškina išgaubta galinio aptako forma. Mūsų komandai pasisekė pasiekti, kad dizainas savyje talpintų sportinio automobilio dvasią ir prabangaus sedano komfortą. Kartu su šiuo inovatyviu sprendimu leidžiame savo klientams pranešti aiškią žinią apie save“, - aiškina „Hyundai Design Centre Europe“ vyriausiasis dizaineris Thomas Burkle‘is.

Rafinuotas „i30 Fastback” siluetas dėl raumeningo kėbulo, elegantiškos stogo linijos ir ilgo variklio dangčio primena tipišką sportinį kupė. Siauras kokpitas sukonstruotas ant plataus kėbulo, o šį vaizdą sustipriną plačios ratų arkos. Pagal klasikines automobilių dizaino taisykles stogo linija yra 25 milimetrais žemiau nei kitų i30 penkiadurių modelių. Taip sukuriamas ne tik dramatiškesnis įspūdis, tačiau automobilis yra aerodinamiškesnis.

Žvelgiant į automobilio galą salono linija yra glotni ir primena lašo formą. Visą šią konstrukciją palaiko stiprūs pečiai. Taip išreikštas automobilio galas sudaro įspūdį, kad „i30 Fastback” yra tvirtas ir stiprus.