Visiškai kito lygio naujasis „Hyundai Tucson“

 

Penki faktai apie naują elegantiškąjį „Hyundai Tucson“
• Naujas variklių ir pavarų dėžių pasirinkimas
• Naujas itin kokybiškas salonas
• Nauja „Smart Cruise Control“ sistema
• Nauja aukštos kokybės garso sistema „KRELL Premium“
• Nauja informacijos ir pramogų sistema su spalvotu 7 colių liečiamu ekranu

 

 

Naujasis „Tucson“ buvo pristatytas 2018 m. pavasarį tarptautinėje Niujorko automobilių parodoje. Nuo debiuto 2015 m. „Hyundai Tucson“ yra Europoje geriausiai parduodamas „Hyundai“ modelis pasaulio mastu.

 

Europoje sukurtas ir pagamintas „Hyundai Tucson“ pasižymi atnaujintu dizainu, varikliais ir pažangiais saugos bei komforto sprendimais, kurie patenkina vairuotojo poreikius. Sumontavus  firmines „Hyundai“ laiptuotas groteles ir stilingus naujus LED priekinius žibintus, modelis įgavo naują išvaizdą. Atnaujintas priekinis buferis, užpakaliniai žibintai ir užpakalinis buferis. Kėbulą galima rinktis iš 11 spalvų, iš kurių 3 yra visiškai naujos – „Olivine grey“ pilka, „Stellar blue“ mėlyna ir „Champion blue“ melsva. Dabar klientai gali užsisakyti naujus 19 colių aliuminio lydinio ratlankius. „Hyundai Tucson“ saloną galima rinktis iš keturių naujų spalvų: juodos, „Sahara beige“ smelio, „Light grey“ pilkos ir „Red wine“ bordo. Taip pat čia panaudotos aukštos kokybės apmušalų medžiagos. Naujojo „Hyundai Tucson“ komplektacijų lygiai: „Fresh“, „Comfort“, „Style“ ir „Premium“.

 

„Naujasis „Hyundai Tucson“ gaminamas pasitelkiant visus mūsų naujausiems „Hyundai“ modeliams būdingus elementus. Taip pat atnaujinome išvaizdą ir į visiškai kitą lygį perkėlėme vairavimo komfortą“, – sako „Hyundai Motor Europe“ rinkodaros ir gaminių skyriaus viceprezidentas Andreasas Christophas Hofmanas.

 

Nauji varikliai

 

Naujas „Hyundai Tucson“ komplektuojamas su dviem dyzeliniais ir dviem benzininiais varikliais. Įdomus naujas variklio pasirinkimas – 2.0 CRDI hibridinis variklis, kurio elektros variklis prijungtas prie dyzelinės jėgainės. Atnaujintas variklis išvysto 137 kW (186 AG) galią. Itin našus variklis yra prijungtas prie keturių varančiųjų ratų sistemos ir atnaujintos 8 laipsnių automatinės pavarų dėžės (8AT). Kita dyzelinio variklio alternatyva – atnaujintas 1.6 CRDI variklis, kuris gali būti dviejų galingumų: 85 kW (115 AG) arba 100 kW (136 AG). Pirmoji versija siūloma su priekinių varančiųjų ratų pavara ir 6 laipsnių mechanine pavarų dėže, o galingesnė versija – su 7 laipsnių automatine pavarų dėže su dviguba sankaba (7DCT) ir priekinių arba keturių varančiųjų ratų pavara.

 

„Hyundai Tucson“ taip pat galima komplektuoti su dviem skirtingais benzininiais varikliais. 1.6 MPI su 6 greičių mechanine pavarų dėže, kuri į priekinius ratus perduoda 97 kW (132 AG) galią. Dar galingesnis 1.6 T-GDI išvysto 130 kW (177 AG) galią. Jį galima rinktis su 7 greičių automatine pavarų dėže su dviguba sankaba (7DCT). Galingesnė versija gali būti montuojama su priekinių ar keturių varančiųjų ratų sistema. Visi nauji „Hyundai Tucson“ varikliai atitinka „Euro 6c“ standartą.

 

Patogus vairuoti su naujausiais saugos priedais

 

Naujajame „Hyundai Tucson“ sumontuota dar universalesnė informacijos ir pramogų sistema. Keleivių komfortą užtikrina aukščiausio lygio „Krell“ garso sistema ir Q1 standartą atitinkanti mobiliojo telefono belaidžio įkrovimo funkcija. Naujasis 7 colių jutiklinis ekranas leidžia prisijungti išmanųjį telefoną per „Apple CarPlay“, „Android Auto“ paslaugas ir „Bluetooth“ jungtį. Pastaroji yra visų modelių standartinėje įrangoje. Be to, naująjį „Hyundai Tucson“ galima su  8 col. ekraną turinčią navigacijos sistemą su trimačiais žemėlapiais ir septynerius metus galiojančia nemokama LIVE paslauga. Visus „Hyundai Tucson“ modelius galima pritaikyti individualiam skoniui – šiuo tikslu naudojami nauji aksesuarų paketai, įskaitant navigacijos sistemą, komforto ir saugumo priedus.

 

 

Be to, „Hyundai Tucson“ turi naujausius saugumo sprendimus apjungiančią „SmartSense“ saugumo ir pagalbos vairuotojui sistemą. Ji automobilių saugos srityje atitinka aukščiausius Europos standartus.  „Forward Collision Alert“ (FCA) stebi priekyje vykstantį eismą ir esant reikalui pristabdo arba sustabdo automobilį . „Lane Keep Assist“ (LKA) stebi automobilio trajektoriją ir perspėja, kai šis kerta eismo juostą. Varuotojo dėmesimgumo stebėjimo sistema (DAW) perspėja, kai reikia sustoti ir padaryti pertraukėlę. „Intelligent Speed Limiting Warning“ (ISLW) primena apie kelio ženklus ir leistiną greitį. Dar vienas saugumo priedas yra aplinkos stebėjimo sistema (SVM), kuri naudoja vaizdo kameras judant atbuline eiga ir perteikia vaizdą 360° kampu. „Advanced Smart Cruise Control“ (ASCC) padidina vairuotojo komfortą ir saugumą – palaiko pasirinktą greitį ir saugų atstumą iki priekyje judančios automobilio bei prireikus stabdo. Matomumui užtikrinti „Hyundai Tucson“ sumontuoti „bi-LED“ priekiniai žibintai ir sistema „High Beam Assist“ (HBA).

 

Numatoma, kad „Hyundai Tucson“ Baltijos šalyse pasirodys 2018 m. rudenį. Kainos dar nepatvirtintos.