„Hyundai Motor Group“ pirmieji rinkoje pristato technologiją, kuri leis keisti elektromobilio dinamines savybes su išmaniuoju telefonu

Ofenbachas, Vokietija, balandžio 25d. – „Hyundai Motor Group“ paskelbė, kad sukūrė technologiją, kuri leis keisti automobilio parametrus išmaniojo telefono pagalba. Specialios programėlės pagalba vartotojai galės savo pasirinkimus išsaugoti. Rinkoje tai yra pirma tokia inovacija.

Vairuotojai su šia technologija gali keisti septynis automobilio parametrus: maksimalų variklio sukimo momentą, užvedimą, greitėjimo ir lėtėjimo savybes, regeneracinio stabdymo stiprumą, didžiausio greičio ribojimą, reakciją į vairuotojo komandas ir klimato kontrolės energijos sąnaudas.

Elektriniai automobiliai užima vis didesnę rinkos dalį, ypač automobilių nuomos ir dalijimosi versle. Taigi naujoji technologija leis vairuotojams pritaikyti savo išsaugotus pasirinkimus bet kuriam elektromobiliui. Reikės tik parsiųsti nustatymus iš serverio.

Programėlė galės parinkti optimalų elektromobilio režimą pagal tai, kiek dar reikia važiuoti iki kelionės tikslo ir kiek liko elektros energijos. Ji taip pat gali parinkti sportiškesnį važiavimą, patardama, kokius parametrus reikėtų pakeisti.

Ši technologija neapsiriboja ties vienu automobiliu. Vartotojai gali dalintis savo išsaugotais nustatymais ir išbandyti kitų naudotojų parinktus režimus. Klientai taip pat gali rinktis „Hyundai“ rekomenduojamus nustatymus, kurie parenkami pagal kelius maršrute: nuo užmiesčio kelių iki miesto centro ir kalnuotų vietovių.

Kad išvengtų saugumo problemų, kai vartotojai serveryje dalijasi savo nustatymais, „Hyundai Motor Group“ šiam sprendimui pasitelks blokų grandinės (angl. blockchain) technologiją.

Įkeliant ir dalijantis nustatymais, sistema bendrame tinkle svarbiausius parametrus užkoduos, sukurs naujus duomenų blokus ir patalpins juos specialioje duomenų saugykloje,kad užkirstų kelią neteisėtam duomenų panaudojimui

.

 

„Hyundai Motor Group“ sukurta technologija, kuri leidžia su išmaniuoju telefonu keisti automobilio galios parametrus, įmanoma tik su elektromobiliais dėl jų išskirtinių variklio savybių. Aplinkos neteršiančių automobilių savybes galima keisti be apribojimų. Tai vairuotoju suteikia unikalią laisvę ir kuria naujus potyrius. Be to, galios parametrų keitimas neturi įtakos anglies pėdsakui (angl. Carbon footprint).

„Iki 2025 metų „Hyundai Motor Group“ planuoja pristatyti 44 ekologiškus modelius. 23 iš jų bus elektromobiliai. Matome, kokį potencialą ir technologinius pranašumus turi automobiliai be vidaus degimo variklių. Su tokia mobilumo technologija kuriame svarbų lūžį, todėl ir toliau sieksime pagerinti vartotojų patirtis su elektromobiliais, kurie prisitaiko prie asmeninių poreikių“, – sako vienas iš „Hyundai Motor Group“ tyrėjų Jeong Soo.

Ši technologija bus pritaikyta naujuose „Hyundai“ ir „Kia“ automobiliuose.