Nuo šiol „Hyundai Santa Fe“ geriausias klasėje saugos paketas – dar pažangesnis

„Hyundai Santa Fe“ visoje Europoje pripažintas už novatoriškas ir patikimas saugos funkcijas. Išleistas praėjusiais metais, šis modelis jau spėjo gauti didžiausią – 5 žvaigždučių – „Euro NCAP“ įvertinimą ir SAFETYBEST apdovanojimą už įspėjimo apie gale sėdinčius keleivius technologiją.

hyundai santa fe akloji zona

Aklosios zonos stebėjimo monitorius – pirmoji tokio pobūdžio technologija automobilių pramonėje, sukurta „Hyundai Motor“, ir pirmą kartą pasirodžiusi NEXO modelyje 2018 m. Nuo šiol šia funkcija pasižymi ir „Santa Fe“ – ji leidžia vairuotojui pagrindiniame ekrane matyti SUV galinį vaizdą iš kairės ir dešinės pusės, kurį filmuoja kameros, suaktyvinamos įjungus posūkio signalą, kai „Santa Fe“ keičia važiuojamąją eismo juostą bet kuria kryptimi. Sistema naudoja plataus kampo aplinkinio vaizdo stebėjimo kameras, įtaisytas kiekvienoje automobilio pusėje, kad užfiksuotų sritis, kurių vairuotojas negali matyti per standartinius galinio vaizdo ir šoninius veidrodėlius.

hyundai santa fe

Ši technologija taip pat pagerina matomumą sudėtingose važiavimo situacijose, pvz., tamsiuoju paros metu ar lyjant lietui. „Hyundai“ – pirmoji automobilių gamintoja, suteikusi vairuotojams galimybę matyti vaizdą, nufilmuotą iš abiejų automobilio pusių.